Brief van 11-06-2019 - Wim en Ingrid de Graaf

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Brief van 11-06-2019

Op de mouw gespeld > Wiebes
Wim en Ingrid de Graaf
Aan: Eric Wiebes
Ministerie van EZK
Postbus20401
2500 EK  DEN HAAG


Dokkum, 11 juni 2019

Geachte heer Wiebes,

Het wordt voor ons steeds moeilijker om respect voor u op te brengen. Dat komt omdat u het achterste van uw tong laat zien met uw uitspraak over het “bevinkje”. U biedt daar weliswaar uw excuses voor aan, maar welke waarde heeft dat?

Mark Rutte zegt dat de mensen uit de Tweede kamer niet materialistisch zijn. U dus ook niet. Waarom, o waarom heeft het in Groningen dan zo lang geduurd? Waarom kan de gaskraan daar niet dicht? Heeft Shell en de Nam zo’n grote vinger in de pap?

Wij weten nog wel van de brief die niet openbaar gemaakt mocht worden. Toen hij eenmaal openbaar was, was er wel het een en ander anders te lezen dan wat gecontracteerd was.

Nee, het is complex zegt u dan. Maar zo complex kan het niet zijn om Shell buiten bedrijf te stellen. Economische zaken en Financiën laten toe dat Shell belasting niet betaalt. Zelfs moest er geld van de Nederlandse samenleving aan opgeofferd worden. Is dat niet materialistisch?

Wat moeten wij straks in Friesland? Daar wordt momenteel, en al langere tijd, naar gas geboord. Nu is er een fracking voorstel, ach vervelend woord, we spreken liever van hydraulische stimulatie, aan genomen. Alleen betrokkenen mogen reageren.

Maar Anjum is al een aantal centimeters gedaald. Wat volgt er nog meer?

Wij worden misselijk van het taalgebruik. Zeker toen Sandra Beckerman het had over Shell. U kon niet anders dan excuus aanbieden voor het “bevinkje”. Maar zij sloeg wel de spijker op zijn kop.

Kan het gasboren in Groningen en Friesland direct stoppen? Of moet er nog meer kapot gaan?

Wim en Ingrid de Graaf.

P.S. Wij stellen uw persoonlijke antwoord op prijs.
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu